Vali Mahmut Demirtaş, Adana’da uyuşturucunun esamesi okunmayıncaya kadar var güçleriyle mücadeleye devam etmeleri gerektiğini söyledi.
Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Mahmut Demirtaş, başkanlığında gerçekleştirildi.
Valilik Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıda İl Sağlık Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü ve Çukurova Üniversitesi yetkililerince yapılan sunumların ardından katılımcılara hitap eden Vali Mahmut Demirtaş, bugün tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de en önemli sorunların başında, bağımlılık ve bağımlılıkla mücadelenin geldiğine dikkat çekti. Vali Demirtaş, “Çağın hastalığı olan bağımlılığı, fiziksel ve ruhsal bağımlılık şeklinde iki başlığa ayırmak ve değerlendirmeleri bu minval üzere yapmak, bizlerin bu konu üzerinde doğrulara ulaşmasını kolaylaştıracaktır. Fiziksel bağımlılık, en basit tanımı ile kullanılan maddeye karşı duyulan fizyolojik bir istektir. Ruhsal bağımlılık ise, kişinin duygusal ya da kişilik yapısı gereği, gereksinimlerini tatmin etme, giderme amacı ile o maddeye düşkünlüğüdür” dedi.
“Bağımlılık mücadelesini çok kapsamlı sürdürmeliyiz”
Vali Demirtaş, merakla başlayan, “bir kereden bir şey olmaz” ile devam eden bu sürecin, “bıraktım bir daha başlamam” ile sonlanması için koruyucu halk sağlığı yaklaşımları ile müdahale edip, bağımlılıkla mücadele tedavisini kapsamlı bir biçimde hayata geçirmek gerektiğini söyledi.
Uyuşturucu ile mücadelenin toplumsal bir görev olduğunun altını çizen Demirtaş, “Bu kapsamda İl Emniyet Müdürlüğümüzün vatandaşlarımızın ihbarlarını değerlendirmek amacıyla kurduğu Whatsapp ihbar Hattı ile sahada etkin görev alan belediye personelimizin uyuşturucu ile mücadeleye katkısının artırılması için başlattığı “Narko Adana Elçi” projelerinin olumlu dönüşlerini almaya başladığımızı ifade etmeliyim. Bu bağlamda Sağlık Bakanlığımızın koordinesinde yürütülen uyuşturucu ile mücadele çalışmaları da kısa ve uzun vadeli hedeflere etkin bir şekilde ulaşabilmek için sürdürülmektedir” ifadelerini kullandı.
“Uyuşturucu sorununu, Adana’nın gündeminden çıkarmalıyız”
Türkiye’de Adana’nın doğrudan madde bağlantılı ölümlerde, üst seviyelerde yer aldığını belirten Demirtaş, “Bu durum, görev sorumluluğumuzu daha da arttırmaktadır. Buradan açıkça ifade ediyorum. Gerek koordinasyon kurulu üyesi olan kişi ve kurumlar, gerekse sivil toplum kuruluşları, uyuşturucu sorununu çözmek adına üzerine düşen vazifeyi hakkıyla yerine getirmelidir. El birliği ile bu şehrin gündeminden uyuşturucuyu çıkarmalıyız. Üretim, satış ve kullanım zincirlerini kırmalıyız. Adana’da uyuşturucunun esamesi okunmayıncaya kadar, var gücümüzle mücadeleye devam etmeliyiz” diye konuştu.
“Bağımlılıkla Mücadele Koordinasyon Kurulu” toplantısı, uyuşturucu kullanımı ve bağımlılıkla mücadele konusunda yapılması gereken çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunulmasıyla son buldu.