20 Eylül 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / Türkiye’de 3 milyonu aşkın engelli var…

Türkiye’de 3 milyonu aşkın engelli var…

Ulusal Engelli Veri Sistemi’nde, Ağustos ayı itibarıyla sağlık kurulu raporu almış olan 3 milyon 40 bin engelli vatandaş kayıtlı.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, CHP Ankara Milletvekili Aylin Yaman’ın yazılı soru önergesini yanıtladı.
Engelli sağlık kurulu raporunun Sağlık Bakanlığı tarafından yetkilendirilen hastahanelerden alındığını belirten Mahinur Özdemir Göktaş, şunları kaydetti:
“Bu bağlamda; en güncel ve hizmet odaklı veriler idari kayıtlarla Sağlık Bakanlığınca tutulmaktadır. Bakanlığımız ile Sağlık Bakanlığı arasından imzalanan protokol ile Ulusal Engelli Veri Sistemi oluşturulmuş olup. Engelliler için sağlık kurulu raporu olan tüm bireylere ilişkin verilere Ulusal Engelli Veri sisteminden ulaşılabilmektedir.
Ulusal Engelli Veri Sistemi’nde, Ağustos ayı itibarıyla Sağlık Bakanlığı’nca yetkilendirilen hastanelerden sağlık kurulu raporu almış olan 3 milyon 40 bin engelli vatandaşımız kayıtlıdır. Engellilere ilişkin diğer veriler ise Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) web sayfasında yayımlanmaktadır.’
Mahinur Özdemir Göktaş, engelli vatandaşların bakanlık hizmetlerinden ilgili mevzuat doğrultusunda yararlandığını belirterek, “Yetkili bir sağlık kuruluşundan alınmış engelli sağlık kurulu raporlarını geçerlilik süresi dahilinde kendi yenileme isteği dışında güncellenmesine gerek bulunmamaktadır” dedi.
Aylin Yaman, engelli vatandaşların haklarının takibi konusunda çalışmalarını sürdürdüğünü ve rapor alım süreçlerinin, farklılaşan mevzuat nedeniyle engelliler için ciddi mağduriyetler yarattığı yönünde kendisine iletilen talepleri değerlendirerek konuyu bir soru önergesi ile ilgili Bakanlığa ilettiğini dile getirdi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir