Adana’da halk sağlığını tehdit eden larva, sivrisinek ve haşereyle mücadeleyi kesintisiz sürdüren Adana Büyükşehir Belediyesi, ilaçlama araç ve ekipman filosunu insansız hava araçlarıyla (İHA) güçlendirdi. Vektör ve larva ile mücadelede teknoloji harikası Biodrone ve Biocopter kullanımına başlandı.
COĞRAFİK BİLGİ SİSTEMİ’YLE HER ŞEY KONTROL ALTINDA
Adana’nın 15 ilçesinde dereler, yeşil alanlar, fosseptik çukurları, parklar, pazar yerleri ile cadde ve sokaklardaki rögarları sivrisinek, karasinek, hamam böceği, tatarcık, kene, bit, pire ve kemirgenlere karşı ilaçlayan Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, Coğrafik Bilgi Sistemi (CBS) tabanlı çalışma düzenine geçti. Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek’in katıldığı merkez şantiyedeki törende 3 yıllık ihale kapsamında kullanılacak ve dönem sonunda belediyenin malı olacak araç ve ekipmanların tanıtımı yapıldı.
SALGIN HASTALIKLARA KARŞI DEV FİLO GÖREV BAŞINDA
Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı İbrahim Davutluoğlu, sivrisinek, karasinek, fare, kene gibi zararlılarla yayılan sıtma, tifo, tifüs, Kırım Kongo kanamalı ateşi ve batı Nil virüsü hastalıklarının önlenmesi için yılın 365 gibi etkin bir mücadele verdiklerini söyledi. İbrahim Davutoğlu, 366 personel, 109 taşıt ve 500 adet ilaçlama cihaz ve ekipmanla çok etkili bir mücadele programı yürüttüklerini dile getirdi. Bu hizmeti yaparken bilgi ve iletişim teknolojilerinden en üst düzeyde yararlandıklarını aktaran Davutoğlu, uygulamaya geçtikleri Coğrafik Bilgi Sistemi ile tüm çalışmaların veri tabanına aktarılıp, dijital ortamda raporlandığını, bu sayede kamu kaynakları ve iç gücü israfının önüne geçtiklerini bildirdi.
3 YIL SONRA TÜM ARAÇ VE EKİPMAN BELEDİYENİN MALI OLACAK
Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek ise konuşmasında bütünşehir olarak 14 bin 279 kilometrelik sorumluluk sahasında hizmet verdiklerini vurgulayıp, Adanalıların rahat bir yaz geçirmesi için en yeni bilgi ve teknolojilerden yararlanarak larva, vektör ve uçkunla mücadele yürüttüklerini anlattı.
Akyürek, Adana halkıma hizmet üretirken belediye kaynaklarını en verimli ve doğru şekilde kullanmaya büyük hassasiyet gösterdiklerinin altını çizip, “Sinek ve haşereyle mücadele 2 Mayıs’ta başlayan 30 ay süreli hizmet alım ihalesi sonunda kullanılan bütün araç ve ekipmanlar, belediyemizin malı olacaktır. Vatandaşlarımızın sivrisinekle ilgili şikayet sayısı kıyaslandığında geçen yıla göre yüzde 50 oranında azalma görülmektedir. Bu da Adana Büyükşehir Belediyesi’nin sinek ve haşereyle etkin mücadelede başarısını kanıtlamaktadır” diye konuştu.
İHA’LAR 10 DAKİKADA 10 DÖNÜMÜ İLAÇLIYOR
Konuşmaların ardından Başkan Vekili Akyürek, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı yöneticileri ve personeliyle birlikte dua edip, kazasız belasız bir mücadele sezonu için kurban kesti. Daha sonra vektör ve larva mücadelesinde karadan müdahale edilemeyen alanlarda kullanılacak insansız hava araçları Biodrone ve Biocopter’in tanıtımı yapıldı. Yapılan bilgilendirmede 10 kilometre uzaktan kumanda edilebilen teknoloji harikası hava araçlarının 10 dakikada 10-15 dönüm alanda ilaçlama yapma kapasitesine sahip olduğu belirtildi.
Etiketadanada sineğe karşı drone kullanılacak sivri sineğe karşı iha kullanılacak
Ayrıca Kontrol Et
Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…
Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …
19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…
Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …
Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…
Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …