Kırtasiye, kıyafet, çanta ve okul servislerindeki fiyat artışı, gıda maddelerine yönelik zamların da etkisiyle okul kantinlerine de yansıdı. Okullarda verilen yemek fiyatlarının da katlanarak arttığını belirten veliler, kantinlerde satılan unlu mamül ve diğer gıda maddeleri ile içecek fiyatlarının yüzde yüze varan oranda zamlanmasından yakındı. Özellikle dar gelirli aileler, yetkililerden okul kantinlerinin fiyat konusunda sıkı aralıklarla denetlenmesini, aynı zamanda kantinlere düşük fiyatlı ürünlerin getirilmesini ve ücretsiz bir öğün yemek verilmesini istedi.

“Okullarda bir öğün yemek verilsin”

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut da okul kantinlerinde fiyatların ateş pahası olduğunu açıkladı.

 

Geçtiğimiz yıl 15 TL olan kaşarlı tostun bu yıl 25 TL, 18 TL olan karışık tostun 28 TL, 20 TL olan hamburgerin ise 30 TL’den satıldığını ifade eden Bulut, “20 TL olan tavuk döner 30 TL, 10 TL olan çorba 23 TL’ye yükseldi. Öğrenci her gün bir kaşarlı tost yese ve yanında ayran içmek istese 33 TL vermek zorunda. Bu da aylık 660 TL yapıyor. Artan enflasyon ve ekonomik kriz nedeniyle kırtasiye ve okul masraflarını karşılamakta zorlanan veliler, okulların hazırladığı günlük beslenme programını dahi yerine getiremiyor” dedi.

Bulut, geçtiğimiz yıl 25 TL olan makarna/köfte ve ayrandan oluşan menünün ise bu yıl yüzde 80 artışla 45 TL’ye çıktığını belirterek, “Çocuk okulda bir öğün yemek yese en ucuzu 38 TL’yi, bir öğrencinin aylık yemek masrafı da 750 TL’yi buluyor. Ekonomik krizin bütün yükü halkın sırtında. En azından bir öğün yemek devlet tarafından karşılanmalı.” diye konuştu.