23 Kasım 2024 , Cumartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / MÜHJEO’2017 Sempozyumu Başladı…

MÜHJEO’2017 Sempozyumu Başladı…

Çukurova ve Mersin üniversitelerinin Jeoloji Mühendisliği Bölümleri ile Mühendislik Jeolojisi Derneği’nin ortaklaşa katkıları ve Jeoloji Mühendisleri Odası Adana Şubesinin ana destekçiliğinde gerçekleştirilen Ulusal Mühendislik Jeolojisi ve Jeoteknik (MÜHJEO’2017) Sempozyumunun ikincisi Çukurova Üniversitesi Yerleşkesi Mithat Özsan Amfisinde başladı.

Bilim insanları, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, ilgili sektör bileşenleri ile bölüm öğrencilerinin katıldığı sempozyumda eş başkanlardan Çukurova Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ulvi Can Ünlügenç, açış konuşmasında Jeoloji biliminin önemine dikkat çekti.

Hayati öneme haiz projelere temel teşkil eden jeoloji bilimi üzerinde duran Prof. Dr. Ünlügenç, “Jeoloji bilimi, deprem, heyelan, tsunami, sel ve bunun gibi doğal afetler sonrasında toplum gündeminde ön plana çıkıyor. Ancak yaşanmış olan bu felaketler ne yazık ki, kısa sürede unutulmakta ve jeoloji bilimine gerekli önem verilmemektedir. Unutulmamalıdır ki, deprem, taşkın, heyelan gibi doğa olaylarının afete dönüşmesini engellemek, olası afet zararlarını en aza indirgemek, yapılacak ayrıntılı jeolojik çalışmalarla mümkün olmaktadır. Doğayla uyumlu sağlıklı kentsel yerleşim alanları başta olmak üzere; baraj, yol, tünel ve bunun gibi mühendislik yapılarının sağlıklı ve güvenli inşası, her şeyden önce gerçekleştirilecek jeolojik-jeoteknik çalışmalarla sağlanmaktadır” dedi.

Sempozyumun eş başkanlarından Mühendislik Jeolojisi Derneği’nden Prof. Dr. Reşat Ulusay ise mühendislik yapılarında yerleşimlerinde, planlama ve tasarım aşamalarında, mühendislik jeolojisi-hidrojeoloji ve jeoteknikle ilgili faktörlerin dikkate alınması gerektiğini söyledi.

Sempozyum ana destekçisi Jeoloji Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Dr. Mehmet Tatar da, Çukurova ve Mersin Üniversiteleri ile Mühendislik Jeolojisi Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği sempozyuma üniversitelerle birlikte ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Oda olarak meslek gelişimini sağlamak ve hak ettiği yere gelmesi için yaptıkları çalışmaların yanında bu sempozyum gibi bilimsel aktitivitelere her zaman katkı koyduklarını aktaran Tatar, “Üniversiteler meslek odalarının bilgi kaynaklarıdır. Bir mesleğimizin gelişmesi ve daha etkin olması için bilim insanlarının, meslektaşlarımızın ve meslek odamızın birlikteliği önem arz etmektedir. Bu birlikteliğin bir örneği olan ve bir çağrılı 46 bilimsel bildirinin sunulacağı sempozyuma katkı vermenin sorumluluğunu hissediyor, ve sempozyumun, bilimsel ve teknik anlamda tüm paydaşlara çok önemli katkılar sunacağına inanıyoruz” dedi.

Jeoloji Mühendisleri Odası Genel Başkanı Hüseyin Alan ise insanlığın ilk döneminden başlayarak Jeolojinin insan hayatında önem arz ettiğini anımsattı. Alan, Jeoloji biliminin doğru kullanılmasıyla doğal olayların afete dönüşmesinin önleneceğini hatırlattı.

Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof Dr. İbrahim Halil Elekçioğlu da Ulusal Mühendislik Jeolojisi ve Jeoteknik Sempozyumlarının ikincisine ev sahipliği yapmaktan dolayı mutluluk duyduklarını ifade etti. Elekçioğlu 46 teknik bildirinin sunulacağı sempozyumun bilime ve sektör temsilcilerine yararlı olacağına inandığını kaydetti.

Konuşmaların ardından sempozyuma geçildi.

3 gün sürecek sempozyumda, 1’i çağrılı olmak üzere 46 teknik bildiri sunulacak.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir