Bizde aday olduğumuzda bu yapılan işlerin kat kat fazlasını Çukurova’daki tecrübemiz ile Türkiye’nin tarımına yön verebileceğimizi anlatacağız, vaatlerde bulunmayacağız. 11 İlde büyükşehir belediyelerimizin yaptıklarının iktidar olduğumuzda çok daha fazlasını devlet bütçesinde değerlendirerek yapacağımızı anlatacağız.İnandırıcılık problemimiz olmaz. Çünkü belediyelerimiz, partili partisiz bütün üreticilerimize , ayrım yapmadan hizmet ulaştırdılar, üreticilerimiz gördü yaşadı.
Türkiye’nin önümüzdeki yaşayacağı en büyük sorun gıda yoksunluğudur. Buda Ayakları yere basan, üreticiyi iyi tanıyan, üretimi bilen insanların oluşturacağı yeni bir tarım politikası ile olur.İktidar olduğumuzda bunları gerçekleştirecek kadrolara sahip olduğumuzu anlatacağız.Çukurovalı üreticilerimiz bizleri yakınen tanıyorlar onun için tarım seferberliğimize Çukurova’dan başlayacağız.’’
Köylümüzü yeniden milletin efendisi yapmak için çalışacağız
‘’Köylümüzü yeniden milletin efendisi yapana kadar durmaksızın çalışacağız’’ diyen Öztanrıöver, şöyle devam etti:
‘’İthalat sopası ile fiyat istikrarı sağlanmaz. Elinizde her üreticinin ne kadar hangi ürün ektiği ÇKS kayıtları ile mevcut. Yapacağınız ortalama üretim miktarı ile talep miktarını karşılaştırıp açık varsa ithalat fazla varsa ihracat yapmaktır.
Bunları hocalarımız ziraat fakültelerinin 1.Sınıflarında Ekonomi derslerimde anlatıyorlar.Birde örümcek teorisini anlatırlar. Bir yıl para eden ürün diğer yıl para etmez çünkü yine para edecek diye herkes aynı ürünü ekince mahsül yeterinden fazla olur.Bu da örümcek kafalı düşüncenin mahsulüdür.
Nedense bizde yıllardır bu durum gerçekleşiyor. Sonuç önce doymak için sonra zengin olmak için ve Bağımsız kalabilmek için üreteceğiz.Şu anda doymak için bile üretimi gerçekleştiremiyoruz ,halbuki bu topraklardaki üretim kabiliyeti bizi bol bol doyuracağı gibi zengin de eder ,bağımsızlığımızıda sağlar.
Yeter ki üretim planlaması yapalım çiftçiyi yalnız bırakmayalım. Buda ancak iş bilen liyakatli yönetimler ile olur. Kısacası ya üreteceğiz ya biteceğiz…’’
Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan da, ‘’Sizi iyi tanıyoruz.Milletvekili olursanız Çukurova tarımına katkımızın çok olacağını biliyoruz’’ dedi.
‘’Bölgemizdeki en büyük sorunlarımızdan biri tarım işçi problemi’’ diyen Doğan, şunları kaydetti:
‘’Eskiden geçici işçiler gelir işleri bitiğinde geri dönerlerdi. Ancak artık Çukurova’da yılın her ayı farklı bir ürün yetiştiriyoruz, dolayısıyla bize artık kalıcı işçi lazım. Bunun alt yapısı oluşturulmalı. Aksi taktirde yetiştirdiğimiz ürünleri toplayacak işçi bulamayacağız. Bu sene narenciyelerimizin çiçeklenmesi çok güzel inşallah bir problem yaşamaz isek narenciye rekoltesi bu sene yüksek olacak, korkarım toplayacak işçi bulamayacağız.
Diğer bir büyük sorunumuzda,basınçlı sulama sistemlerinin azlığı, olanlarda motopomplarla su bastığımızdan çok maliyetli. Halbuki Çatalan Barajı’ndan kendi cazibesi ile bir su hattı oluşturduğumuzda ovayı çok kolay suya doyururuz.Sulama maliyetlerimizde çok düşük olur.’’