SEÇİM AFİŞLERİ KALDIRILDI

Henüz 30 yaşındayken 2019 Yerel Seçimlerinde Ceyhan Belediye Başkanı seçilen ve ilçe halkının hayallerini yarım bırakan kumpas davasından alnının akıyla çıktıktan sonra gönül verdiği partisi CHP’den yeniden Başkan adayı gösterilen Kadir Aydar’ın, ilçedeki seçim afişleri Ceyhan kaymakamlığının kararıyla kaldırıldı. Ceyhan kaymakamlığı ikinci bir emre kadar ilçedeki bütün afiş asma işlemini durdurdu. Alınan karar gereği ilçe binası, seçim ofisi, adayın arabası hariç ilçedeki tüm afişler seçim yasakları kapsamında indirilecek. İlgili yasanın Adana’nın 15 ilçesinden sadece Ceyhan’a uygulanması ‘Kaymakamlık üzerinden Kadir Aydar’ın önü mü kesilmek isteniyor?’ iddialarını gündeme getirdi.

AKSAKLIĞA MAHAL VERİLMEDEN

Siyasi partiler ve bağımsız adayların, seçim bürolarına, seçimin başlangıç tarihi olan 1 Ocak 2024 Pazartesi gününden, seçim propaganda süresinin son günü olan 30 Mart 2024 Cumartesi günü saat 18.00’e kadar, 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında 60. maddenin 1., 2. ve 3. fıkrası ile Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı’nın 2023/1561 sayılı kararını gerekçe gösteren Ceyhan Kaymakamlığı, ilgili birimlere gönderdiği yazıda herhangi bir aksaklığa mahal verilmeden kararın uygulanmasını istedi. Kaymakamlık, karara uymayanlara da 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun ilgili maddesinin uygulanması talimatını verdi.

 

HUKUKÇULAR İLGİNÇ BULDU

İlgili yasanın sadece Ceyhan’a has uygulanmasını ilginç bulan hukukçular, “İlgili yasa Adana Valiliği tarafından tüm ilçeleri kapsayacak şekilde uygulansa bu doğaldır. Ama 15 ilçeden sadece Ceyhan’da uygulanması daha önce de Ceyhan Belediye Başkanı seçildiği halde kumpas davasıyla görevinden uzaklaştırılan Kadir Aydar’a kaymakamlık üzerinden siyasi linç iddialarını güçlendiriyor. Alınan kararın önümüzdeki günlerde diğer ilçelerde de uygulanıp uygulanmayacağını takip edeceğiz.” diye alınan kararı yorumladılar.

 

SEÇİM ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

Öte yandan, CHP Genel Merkezi’nin aday açıklamasının ardından seçim çalışmalarını yoğunlaştıran Ceyhan Belediye Başkan adayı Kadir Aydar, gündüz yetiştiremediği ziyaret programlarını akşam yapıyor. Gündüz gerçekleştirdiği mahalle programlarının ardından akşam da Namık Kemal Mahallesi’ne giden Kadir Aydar, “Namık Kemal Mahallesinde Fuat Manap’ın ev sahipliğinde ve Fatih Sultan Mehmet Mahallesinde Zöhre teyzemizin ev sahipliğinde mahallede bulunan hemşehrilerimizle buluştuk. Hemşehrilerimize kuracağımız Büyük Ceyhan İttifakını ve Ceyhan’ımıza kazandıracağımız hizmetlerimizi anlattık.” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Ceyhan’daki bu gelişmeler hakkında herhangi bir açıklama yapıp yapmayacağı merak konusu.