22 Kasım 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / Dev hamle…

Dev hamle…

Adana Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak, ‘Temel Eğitimde 10 Bin Okul’ projesiyle okullararası fırsat eşitliğinin güçlendirildiğini söylediAdana Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak, Bakanlığın Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından eğitime erişim oranlarının artırılması ve fırsat eşitliğinin güçlendirilmesi amacıyla yürüttüğü ‘Temel Eğitimde 10 Bin Okul’ projesinin yoğun şekilde devam ettiğini söyledi. Vali Dr. Süleyman Elban’ın talimatlarıyla eğitimde ciddi çalışmalar gerçekleştirdiklerini anlatan Yaşar Koçak, “Son dönemde başlattığımız ‘Temel Eğitimde 10 Bin Okul’ projesi var. Özellikle okul öncesi ve ilkokullara çok ciddi yatırım yapılıyor. Okullar arasındaki farkı azaltacak düzenlemeler, güzelleştirmeler, geliştirmeler, donanım ve bir takım fiziki eksikliklerin giderilmesi gerçekleştiriliyor. Adana’da bu manada her alanda yoğun bir çalışma yürütülüyor. Robotik kodlamada öğrencilerimizin yarısı, öğretmenlerin yüzde 70’i ilk kademe eğitimden geçti. Valimizin talimatıyla karne tatiline kadar bu eğitimler aralıksız devam edecek. Vali Bey, sivil toplum kuruluşlarından, odalardan, yardımseverlerden bu konuda ciddi kaynak sağlıyor.” dedi

EĞİTİMDE MODEL OLACAĞIZ

Adana’nın eğitimde model bir şehir olacağını vurgulayan Koçak, “Yenilenme çalışmaları kapsamında yakın zamanda 392 kütüphane açtık, 20 okula çatı yaptık. Aynı okula hem çatı hem kütüphane de yapmışızdır. Bunu sadece Adana merkez olarak düşünmeyin Adana’nın ilçelerinde de yoğun şekilde çalışıyoruz. Öğretmen odası olmayan bir okula bunu yapmışızdır, bu da bir yenilenmedir. Dokunduğumuz okul alanı birbirinden çok farklı. Bakanlığın 10 bin okul lisedeyiz projesi başlıyor. İlimizde bulunan tüm meslek liseleri, Anadolu liseleri, fen liseleri, sosyal bilimler ve bilim sanat merkezlerinin tamamının ihtiyaç tespitine başladık.” diye konuştu.

MÜFREDAT DEĞİŞİKLİĞİ YOK

Okullar arasında müfredat değişikliği olmadığını belirten Yaşar Koçak, “Bazen şehir de kendi içinde nüfus taşıması yapıyor. İnsanların ekonomik ve alım gücüne göre tercih ettiği mekân değişiyor. Nüfusun yoğunluklu olduğu yerler genellikle kentsel dönüşüm bölgeleri. Buradaki bazı okullarımız eski, bahçeleri uygun oldukça yeni binalar yapıp, eksilerini yıkıyoruz. Gerek dayanıksızlıktan gerek ihtiyaçtan dolayı yık yap dediğimiz bir usul var bizde. Gerek dayanıksızlıktan gerekse ihtiyaçtan yapılıyor bu uygulama. Mahallenin ihtiyacını karşılayamayan yerlerde bunu uyguluyoruz. Oradaki öğrencileri bir yıllığına başka bir yere alıp yeni bir okul inşa ediyoruz. 12 derslikse 24 derslik yapıyoruz. Kentsel dönüşüm şehirde çok anlamlı bir hareketliliği sağlıyor. Bazı bölgelerde çocuğu okullaştırmanız aileleri için yeterli. ‘Öğretmenime emanet ettim, çocuğum okula gidiyor’ diye düşünüyor. Bazı ailelerde ise çocuğun okula gitmesi yetmiyor, ekstradan beden eğitimi almasını istiyor. Yüzme dersi alsın, sanatla uğraşsın istiyor. Biz her türlü eğitim konusunda gerekli kolaylığı gösteriyoruz.” ifadesini kullandı.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir