Hükümetin 5620 sayılı kanunda düzenleme yaparak çalışma süresini 11 ay 29 güne çıkarmasına rağmen, üniversite yönetiminin uygulamadığına dikkat çeken işçiler, “En son çare olarak, sesimizi basın açıklamasıyla hükümet yetkililerine ve Sayın Cumhurbaşkanımıza duyurmak istedik” dediler.
“SESİMİZE KULAK VERİN”
İşçiler adına, basın açıklamasını Hüsamettin Türbay yaptı. 12 aylık çalışma haklarının kendilerine teslim edilmesini isteyen Türbay, “Çukurova Üniversitesi’nde 2000 yılından bu yana çalışmaktayız. 2007 yılında çıkan 5620 sayılı kanun ile 6 ay ve 9 aylık olarak görevlendirildik. Kurumumuz maaşlarımızı öz gelirden ödediği için 2007 yılından bugüne kadar burada bulanan ve bulunmayan bazı arkadaşlarımızı mağdur etmiştir. Biz, bununla ilgili kurumu dava edip kazandık. Kurumumuz, kazandığımız davayı bir üst mahkemeye taşıyarak kararı zaman aşımından bozdurdu. Bu esnada hükümet yetkilileri ise 5620 sayılı kanunda düzenleme yaparak çalışma süresini 11 ay 29 güne çıkardı. Buna rağmen kurumumuz bu düzenlemeyi yine uygulamadı ve biz 6 ay ve 9 aylık olarak kalmaya devam ettik” şeklinde konuşarak seslerine kulak verilmesini talep etti.
“SENDİKA DA İLGİLENMEDİ”
Çukurova Üniversitesi ile Koop-İş Sendikası arasında yapılan toplu sözleşmenin 33. Maddesi gereği işe alınma esaslarına göre personel alımında öncelik tanınması gerektiğine de vurgu yapan Türbay, “Bu maddeden de yararlandırılmayarak mağdur olduk. Bu konuyu sendikaya defaatle söylememize rağmen onlar da bu işin üstünü kapatarak ilgilenmediler. Bizler de en çok çare olarak bu basın açıklamasını yapmayı uygun görerek, buradan hükümet yetkililerine ve Sayın Cumhurbaşkanımıza sesimizi duyurmaya karar verdik” diyerek, 12 aylık çalışma haklarının kendilerine teslim edilmesini istediler.