8 Eylül 2024 , Pazar
Ana Sayfa / Bölgesel / Çukurova Ödülü, Yazar Feyza Hepçilingirler’e Verildi…

Çukurova Ödülü, Yazar Feyza Hepçilingirler’e Verildi…

ÇSG tarafından organize edilen 2 günlük etkinlik ve törenler, kente gelen yazarların katılımıyla renklendi. Özel Adana Başkent Lisesi’nde Sevim Sezer’in yönettiği “Dilim Dilim Anadilim” başlıklı söyleşi, Çukurova Okulu’nda gerçekleşen “Etkileşimli Söyleşi” ve “Yaratıcı Yazarlık” atölyeleri gibi bir dizi etkinlik gerçekleştirildi. Bu etkinliklerde, Türkçenin doğru kullanımı, konuşma dilimiz ve tabelalarda kullanılan yabancı sözcükler üzerine tartışmalar yapıldı.

Törenin sunuculuğunu yapan Nazan Balcı, Feyza Hepçilingir’in Türkçe’nin doğru kullanımı adına hazırladığı kitaplar ve edebiyatımızdaki özgün yeri üzerine vurgu yaptı. Başak Ekmekçi’nin hazırladığı görsel sunum, Ezgi Özcan ve Ceyhun San’ın müzik dinletisi de etkinlikte beğeniyle takip edildi.

ÇSG’nin Youtube kanalından canlı yayınlanan törende ÇSG Kurucu Başkanı Çetin Yiğenoğlu, dilimize sahip çıkılması gerektiğinin altını çizerek bu yılki ödülü Feyza Hepçilingirler’e takdim etti. Etkinliğin girişim destekçisi olarak Seyhan Belediyesi yer alırken, Türkiye Yazarlar Sendikası da katılımcı kuruluş olarak etkinlikte yer aldı.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir