16 Eylül 2024 , Pazartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / Adana’da Dolaşıma Başladı…

Adana’da Dolaşıma Başladı…

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan “Cumhuriyet’in 100. Yılı Anısına 5 TL Değerindeki Madeni Hatıra Paraların Çıkarılmasına İlişkin Tebliğe göre, Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğünce özellikleri belirlenen 5 liralık madeni hatıra paralar Adana’da da piyasalarda dolaşmaya başladı.

29 Ekim 2023 tarihinde tedavüle giren ve 100 milyon adetle sınırlı sayıda basılan madeni 5 TL’likleri ilk kez gören vatandaşlar, yaşadıkları kısa bir şaşkınlık sonrası paranın “Hatıra Para” olduğunu anladı.

Tedavüle çıkan “Hatıra 5 TL”lerin ön yüz  deseni, dış halkada 8 köşeli Selçuklu yıldızı motifi ve bu motifin dış kontörünün tekrarı kullanılarak derinlik kazandırıldı.

Ayrıca, ön yüzde halka ve göbeğin birleşim yerinde ay yıldıza, ortada “Türkiye Yüzyılı” logosuna yer verildi. Logonun solunda 5 rakamı, altta “Türk lirası” yazısı ve yazının altında “2023” ibaresi bulunuyor.

Arka yüz deseninde ise Cumhuriyet’in Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün rölyefi, altta Cumhuriyet’in 100. yılı logosu ve çevrede “Türkiye Cumhuriyeti” yazısı yer aldı.


Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir