8 Eylül 2024 , Pazar
Ana Sayfa / Bölgesel / Adana Ticaret Odası, Kırgız Heyeti Ağırladı…

Adana Ticaret Odası, Kırgız Heyeti Ağırladı…

Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç’ın da katıldığı toplantıda konuşan Kıvanç, Kırgız Cumhuriyeti ile güçlü tarihsel ve kültürel bağlara sahip olduklarını belirterek, Türkiye‘nin Kırgızistan’ın bağımsızlığını tanıyan ilk ülke olduğunu hatırlattı.

Kıvanç, iki ülke arasındaki stratejik ortaklığın uzun yıllardır devam ettiğini ve karşılıklı iş birliklerinin geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Kıvanç, Kırgızistan’da aktif olarak faaliyet gösteren 300 Türk firmasının toplamda 250 milyon doları aşan yatırıma sahip olduğunu ifade etti.

Kıvanç ayrıca, Türkiye’nin Kırgızistan’a olan toplam ihracatının 2023 yılında 961 milyon dolar olduğunu ve Adana’nın da bu ticaret hacminde önemli bir rol oynadığını belirtti.

Heyetin lideri Elvira Borombaeva ise Türkiye ile Kırgızistan arasındaki ilişkilerin son yıllarda ilerleme kaydettiğini söyledi. Borombaeva, Adana’ya gelerek Adanalı sanayicilerle tanışmayı ve ikili ilişkileri geliştirmeyi amaçladıklarını ifade etti.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir