TÜYAP Adana Fuarcılık A.Ş. tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliğiyle, ÇUFAŞ Çukurova Fuarcılık A.Ş., Adana Valiliği ve Adana Büyükşehir Belediyesi destekleriyle düzenlenen Çukurova Kitap Fuarı, 6-14 Ocak 2018 tarihleri arasında TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde kapılarını açıyor.
HER YIL 200 BİN ZİYARETÇİ
Yılın ilk kitap fuarına ev sahipliği yapacak Çukurova Kitap Fuarı’na 250 yayınevi ve sivil toplum kuruluşu katılırken 80 kültür etkinliği ve imza günlerinde 500 yazar okurlarıyla buluşacak.
Girişin ücretsiz olduğu Çukurova Kitap Fuarı, her gün 10.00-20.00 saatleri arasında ziyaret edilecek. Son gün kapanış saati ise 19.00. TÜYAP Kültür Fuarları Genel Koordinatörü Deniz Kavukçuoğlu, bir otelde düzenlenen tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, on yıldır Adana’da düzenlenen fuarın her yıl ortalama 200 bin kişi tarafından ziyaret edildiğini söyledi.
ŞİDDETİN DÜŞMANI EĞİTİMDİR
Şiddetin en büyük düşmanının eğitim olduğunu vurgulayan Kavukçuoğlu, “Bilen, öğrenmek isteyen, merak eden, kendisini yetiştiren bireyler en zor durumlarda bile şiddete başvurmaktan kaçınıyorlar. Bu bizim Türkiye genelinde düzenlediğimiz fuarlarda en büyük hedef ve amaçlarımızdan biri. Geçen kasım ayında İstanbul’da yapılan kitap fuarında ziyaretçi sayısı 742 bindi. Bunun yaklaşık 200 bini öğrenciydi. Kitaplarla buluşan, okuyan, öğrenen, eğitimin yol ve yordamını kavrayan bu genç insanlar inanıyorum ki yarının şiddet yanlısı bireyleri olmayacaklar” dedi.
KİTAP VE KÜLTÜRE VURGU
Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Kenan Kocatürk de 2016 yılında Türkiye’de 54 bin 446 adet yeni kitap üretildiğini, 2017 için de resmi rakamların henüz açıklanmadığını ama sayının 60 bine yaklaştığını anlatarak, “Nüfusa göre kişi başına 8,4 kitap üretiliyor. Çeşitli eleştiriler geliyor, bu kadar kitap üretiliyor da okunuyor mu, satın alınıyor mu? Kitap bir kültür. Biz kitapların satıldığı ve okunduğunu düşünüyoruz. Bunlarla ilgili çeşitli araştırmalar yapıyoruz, bunları da yakın zamanda açıklayacağız” diye konuştu.
AZİMLE DEVAM EDECEĞİZ
TÜYAP Kültür Fuarları Kurumsal İletişim Direktörü Cemran Öder de on yılda Adana’da toplam 2 milyon okura ulaştıklarını, bu anlamda kentin çok önemli bir merkez olduğunu belirtti. Düzenlenecek 80 kültürel etkinlikte Türkiye’nin çok önemli ve değerli yazarlarının ağırlanacağını dile getiren Öder, şehrin çeşitli merkezlerinden fuar alanına ücretsiz servislerin kaldırılacağını söyledi. TÜYAP Anadolu Fuarları AŞ Genel Müdürü Cihat Alagöz de bu yıl Adana’da hem fuar sayılarını arttıracaklarını hem de niteliği daha üst sevilere çıkarma azmiyle yollarına devam edeceklerini kaydetti.
KİTAP FUARINDA YER ALACAK İSİMLER:
Kitap Fuarı’nın konukları arasında İpek Ongun, Altan Öymen, İlber Ortaylı, Gülten Dayıoğlu, Ayşe Kulin, Canan Karatay, Üstün Dökmen, Arif Keskiner, Mine Söğüt, Ahmet Şimşirgil, Aret Vartanyan, Deniz Kavukçuoğlu, Sinan Yağmur, Adnan Özyalçıner, Semih Poroy, Ercan Kesal, Sinan Meydan, Mine Soysal, İhsan Eliaçık, Yekta Kopan, Haydar Ergülen, Şükrü Erbaş, Mehmet Genç (Rotasız Seyyah), Mine G. Kırıkkanat, İbrahim Kaboğlu, Nebil Özgentürk, Tarık Tufan, Feridun Düzağaç, Nevşin Mengü, Sibel Eraslan, Hikmet Anıl Öztekin, Bağış Erten, Yunus Ozan Korkut, İsmail Saymaz, Turhan Günay, Metin Celal, Ercan Karakaş, Ataol Behramoğlu, Kemal Hamacıoğlu, Enver Aysever ve pek çok değerli yazar, şair ve bilim insanı bulunuyor.