Moriwaki, Türkiye’nin deprem bölgelerinde düzenleyeceği deprem bilgilendirme toplantılarının ilkini Hatay merkez ve İskenderun’da gerçekleştirdi.
İLK DURAK DEPREMİN MERKEZİ HATAY ANTAKYA
28 Eylül – 29 Kasım 2023 tarihleri arasında Hatay, İskenderun, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Elbistan, Gaziantep, Adıyaman, Diyarbakır, Malatya, Elazığ ve Erzincan il ve ilçelerini kapsayan deprem bilinçlendirme çalışmalarının ilki 6 Şubat depreminde çok sayıda insanın yaşamını yitirdiği Hatay’ın merkezindeki bir otelde yapıldı. Seminere Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki’nin yanı sıra organizasyonu düzenleyen KYK Yapı Kimyasalları Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Onur Sürmeli, KYK Yapı yöneticileri ve çok sayıda mimar ve inşaat sektör profesyonelleri katıldı.
“KAŞİF”İN 2. DURAĞI İSKENDERUN OLDU
Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki ve KYK Yapı Kimyasalları Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Onur Sürmeli ile uzman görevlilerin yer aldığı deprem eğitimlerinin ikinci adresi İskenderun oldu. Moriwaki İskenderun’daki seminerde katılımcılara depreme karşı neler yapılması gerektiğini, ne tür önlemler alınması gerektiğini tek tek anlattı. KYK Yapı Kimyasalları deprem eğitim TIR’ı “Kaşif” 17-18 Ekim Salı ve Çarşamba günleri Adana ve Osmaniye’de olacak.
DEPREME DAYANIKLI BİNA ÇOK ÖNEMLİ!
Deprem, Türkiye’de birçok bölgeyi tehdit eden ciddi bir sorun. KYK Yapı Kimyasalları da yapıların depreme karşı güçlendirilmesi konusunda uzmanlığını, deprem riski taşıyan bölgelerdeki firma ve sektör profesyonellerine aktarıyor. Deprem anında yapıların yeterli güvenliği sağlaması için, yönetmeliklere uygun tasarlanması ve inşa edilmesi, mevcut yapıların ise uygun tekniklerle, doğru malzeme kullanılarak güçlendirilmesi gerekiyor. Güçlendirme çalışmalarında, betonarme, çelik ve karbon fiber ile güçlendirme gibi farklı teknikler kullanılmakta. Deprem nedeniyle son zamanlarda sıkça gündeme gelen tekniklerden birisi olan karbon fiber ile güçlendirme, diğer güçlendirme yöntemlerine göre alandan ve zamandan tasarruf sağlıyor. Kullanım kolaylığı, hafifliği sayesinde yapıya ilave yükler getirmemesi ve yüksek yapısal dayanım sağlaması sayesinde güçlendirme çalışmalarında sıklıkla tercih ediliyor.