Yüreğir Belediyesi, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü işbirliği ve Çukurova Kalkınma Ajansı destekleriyle engelli bireylerin hayata bağlanmasını sağlayacak Yüreğir Engelsiz Yaşam ve Gelişim Merkezi’ni kuruyor. Bu merkez, mesleki eğitim, hobi, sosyal aktivite çalışmalarına katılmak isteyen ortopedik, görme, işitme engelli, eğitilebilir ve öğretilebilir zihinsel engelli bireylerin ve ailelerinin hizmetine sunulacak. Engelli bireyler, merkezde kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklerle sosyal hayata katılma fırsatı bulacaklar.

 

Merkez, Köprülü Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Kültürevi’nde faaliyete geçiriliyor ve içerisinde hobi ve mesleki eğitim atölyeleri, müzik ve sanat eğitim atölyeleri, öfke odası, sosyal alan ünitesi, akülü sandalye tamir atölyesi, şarj istasyonu ve engelsiz park gibi birimleri barındırıyor. Ayrıca, arızalanan veya kırılan engelli araçlarının tamir ve bakım işlemleri de merkezde ücretsiz olarak yapılacak.

Başkan Kocaispir, ziyaret sırasında merkezde devam eden çalışmaları yerinde inceledi ve “Adana’nın en nitelikli engelsiz yaşam merkezini çok yakında Yüreğir’de hizmete sunacağız. Engelli bireylerimizin bilimsel, sosyal ve kültürel aktivitelerle sosyal hayata katılımını sağlamak, bilgi ve becerilerini artırmak ve karşılaştıkları sorunlara çözüm bulmak için hayata geçireceğimiz merkezimiz engelli kardeşlerimiz ve onların ailelerine yönelik üreteceği önemli hizmet potansiyeli ile Yüreğir için son derece önemli bir merkez olacak. Yüreğir’e hayırlı olsun” dedi.