Hazreti Muhammed’in hicretin 10. yılında veda haccı dönüşü Hazreti Ali’yi taltif ettiği gün olarak anılan Gadir–i Hum Bayramı dolayısıyla Yüreğir Ramazanoğlu Kültür Merkezi’nde Alevi Kültür Dernekleri tarafından bir etkinlik gerçekleştirildi.

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle ASDA, AKAD, KAYDER, AHAD-DER, KASDA ve AKYED’in birlikte düzenlediği Gadir Hum Bayramı etkinliklerinde vatandaşlar birbirleriyle bayramlaşmanın mutluluğunu yaşadılar.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, CHP İl Başkanı Mehmet Çelebi, siyasi parti temsilcileri, sendika, dernek ve oda temsilcileriyle Alevi kültür dernek üyelerinin büyük ilgi gösterdiği etkinlikte ünlü sanatçı Onur Akın sahne aldı

İçerisinde buğday–et karışımının olduğu ‘Hirise’ adı verilen güne özel yemeğin dağıtıldığı etkinlik Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Gadir Hum Bayramı’nın önemi hakkında yapılan konuşmaların ardından yönetmenliğini Zafer Özgentürk’ün yaptığı ve Arap Alevilerinin geçmişten günümüze yaşamını anlatan muhteşem bir belgesel izlendi.

Kayışlı Mahallesi Eğitim, Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği (KAYDER) Başkanı Orhan Üstekidağ, belgeselin kendilerine duygusal anlar yaşattığını belirterek, başarılı yönetmen Zafer Özgentürk’e çiçek takdim etti. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a da Alevi Kültür Dernekleri adına çiçek sunuldu.

Etkinlikte söz alan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Barış, kardeşlik, birlik ve beraberliğimizi çoğaltması, tüm insanlığa huzur ve sevgiyi getirmesi dileklerimle Gadir-i Hum Bayramı’nı kutluyorum.” dedi.

Daha sonra birbirinden değerli eserleriyle konser veren Onur Akın Adanalıları coşturdu. Onur Akın, Türkiye’de yasaklamaların da yasaklanması gerektiğini belirterek, 75 yaşındaki şair Ahmet Telli’ye 10 ay hapis cezası verilmesine tepki gösterdi.