Adana Tabip Odası sürdürdüğü sanatsal etkinliklerinin Şubat ayı okuma atölyesi programını Usta Yazar Yaşar Kemal’e ayırarak sanata farklı yaklaşımda bulundu.

ŞUBAT AYINI YAŞAR KEMAL’İ ANMA VE OKUMA AYI OLARAK ADLANDIRDIK

Şubat ayının sadece Adana’nın değil, tüm Türkiye’nin Yaşar Kemal’i anma ve Yaşar Kemal’i okuma ayı olarak adlandırdığı söyleyen Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Selahattin Menteş, “Biz Adana Tabip Odası ve Şaksiper Okuma atölyesi olarak bu ay içerisinde sizlerle beraber Yaşar Kemal’i birlikte okuyalım, beraber duygulanalım, beraber konuşalım istedik. Şubat ayı boyunca her Perşembe günü Yaşar Kemal’i konuşacağız. Yaşamından kesitler paylaşarak sanata ve sanatçıya bakışımıza farklılıklar ekleyeceğiz. Bu heyecanımıza ortak olmaya tüm Yaşar Kemal severleri davet ediyor, Yaşar Kemal’in dediği gibi  “Dağın öte yüzü güneşe bakıyormuş çocuklar. De hadi davranın, Güneşle sohbetimiz var. Geç kalmayalım!” diyoruz” dedi.

HALKIMIZIN BEDEN SAĞLIĞININ YANINDA RUH SAĞLIKLARIYLA DA YAKINDAN İLGİLİYİZ

Akademik kariyeri olan insanların yoğun katılım gösterdiği ‘Okuma Atölyesi’ etkinliğinde “Yaşar Kemal hayatı ve edebi tarzı”, “Yaşar Kemal sinema uyarlamaları”, “Yaşar Kemal Binboğalar Efsanesi” “Tragedyaların hangi kıyısı Yaşar Kemal’e dokunuyor ?” ve “Yaşar Kemal Binlerce çiçekli Anadolu Kültür Bahçesi” kitaplarının okunacağını da ifade eden Başkan Uzm. Dr. Menteş, “Bu pencerede diğer kitaplardan da konuşacağız. Biz hekimler sanatın birçok alanında faaliyetlerde bulunuyoruz. Doğamızla, çevremizle, insanlarımız ve hayvan haklarına sahip çıktığımız gibi kentimizin sorunlarıyla da yakından ilgileniyoruz. İnsanı yaşatan, insanın yaşamasına gereksinim duyduğu her alan bizim ilgi alanımızdır. Halkımızın beden sağlığını koruduğumuz gibi ruh sağlıklarıyla da yakından ilgiliyiz. Bu anlamda etkinliklerimizi herkesi davet ediyoruz.” diye konuştu.

Konuşmanın ardından Yaşar Kemal’in ‘Binboğalara Efsanesi’ adlı kitabı okunarak, katılımcılarla birlikte irdelendi.