Adana’da ‘parkmetre’ görevlileri, soğuk kış günlerinde yürekleri ısıtan bir sosyal sorumluluk örneği sergiledi. Her biri, sembolik de olsa gündelik yevmiyelerinden 100 lira bağışladı; tam 15 bin 400 lira toplayıp, SMA hastası 9 çocuğun tedavisi için umut ışığı oldu.
YÜREKLERİ ISITTILAR
Onlar, günün ilk ışıklarıyla birlikte yola çıkıyorlar. Kışın insanın içine işleyen soğuğa; yazın da kavurucu sıcağa rağmen, saatlerce sokakta duruyorlar. Kentin cadde ve sokaklarında trafik düzenini sağlama noktasında ‘yardımcı güç’ olarak da öne çıkan, 26’sı kadın 154 ‘parkmetre’ görevlisi, yürekleri ısıtan bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdi. SMA hastası 9 çocuk için güçlerini birleştiren işçiler, sembolik de olsa günlük yevmiyelerinden 100 lira bağış yapıp, tam 15 bin 400 lira topladı. Para, 9 minik yürek için bir umut ışığı oldu.
TOPLUMSAL FARKINDALIK
ÇUKUROVA METROPOL’e konuşan, Adana Büyükşehir Belediyesi İmar A.Ş. Parkmetre Birim Müdürü Regaip Uçar, “Hem SMA’lı çocuklar için toplumda bir farkındalık oluşturmak, hem de güçlerimizi birleştirdiğimiz zaman neleri başarabileceğimizi ortaya koymak istedik. Bunda da başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Umarım daha geniş ve büyük kitlelere sesimizi duyururuz. Kendi aramızda topladığımız 15 bin 400 lira, SMA hastası 9 çocuğun tedavisi için kullanılacak. Eğer onlara destek olabildiysek ne mutlu bize” yorumunu yaptı.
BİZİM ÇOCUĞUMUZ DA OLABİLİRDİ
6 yıldan bu yana ‘parkmetre’ görevlisi olarak çalışan Cansu Yılmaz (26), “O çocukların yerinde bizim çocuklarımız da olabilirdi. Kendimi o çocukların annesinin yerine koydum. Bir bakıma empati yaptım. Bugün bizim yaptığımızı, herkesin yapmasını isterdim. Sembolik de olsa bir bağışta bulunup, bu konuda toplumsal bir farkındalık oluşturmak istedik. Bunu da başardığımızı düşünüyorum. Maddi açıdan zor durumda olan arkadaşlarımızın da elini taşın altına koyup, bu kampanyaya destek vermesi, güzel bir sosyal dayanışma örneğiydi” dedi.
BİZİMKİ KÜÇÜK BİR DOKUNUŞ
Bir başka ‘parkmetre’ görevlisi Güven Gök (38) de; “Bu hastalığa karşı; ‘Elimizden bir şey gelmiyor’ diye geri çekilmemiz doğru olmazdı. Küçük dokunuşlarla da olsa bir şeyler yapmak istedik. Kişi başına düşen 100 lira belki çok büyük bir meblağ değil ama en azından toplumda bir fark yaratıp, bu konuda insanları harekete geçirdiğimizi düşünüyorum. Bu yardımla o küçük çocuklara bir merhem olduk. Bu çok güzel bir şey. Bunu herkesin yapması lazım. İlla ki, birilerinin teşvik etmesine gerek yok” ifadesini kullandı.