Çukurova Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde yayınlanmış makaleler içerisinden en iyi 3 çalışmaya ödül vereceklerini söyleyen Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler, yaptığı açılış konuşmasında “Oda yönetimi olarak yeniliğe ve bilime açık yapıda olduğumuz için mesleğimizin duayeni olmuş büyüklerimizi de onurlandırma adına böyle bir etkinlik yapma kararı aldık. Jürimiz oda yönetimimizden iki, Diş Hekimliği Fakültemizden üç akademisyen meslektaşımızdan oluşmaktadır. Ödülümüzün ilkini geçtiğimiz yıl Adana’ya uzun yıllar hizmet vermiş duayen bir dişhekimi olan Dt. Bedir Haytaç adına verdik. Bu yıl da bu ödülü Adana’da Periodontoloji Bilim Dalında ‘Nasıl iyi bir hekimlik yapılır?’ın en güzel örneğini sergileyen meslek büyüğümüz Dr. Dt. İzzettin Çamurdan adına veriyoruz. Dileğimiz tüm meslek odalarının üniversitelerimizle sürekli işbirliği içerisinde olmaları. Bilime teşvik verildiği süre ülkemizin geleceğine bir parça katkı sağlanmış olur diye düşünüyorum. Bu anlamda başta İzzettin Ağabey olmak üzere emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum.”
PROF. DR. OĞUZ YOLDAŞ, “KURUMSAL STRATEJİMİZ İLE UYUMLU BİR ETKİNLİK”
Adana Diş Hekimleri Odası ile uzun yıllardır birlikte çalıştıklarını ifade eden ÇÜ Dişhekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Yoldaş, “Meslek odamız bizlere değer katıyor, biz onlara değer katıyoruz. Bu anlamda öğrencilerimizin meslek örgütü algıları da gelişiyor. Yaptıkları projelerle pek çok ilke imza atıyorlar. Bu projeye 43 makale ile başvuruldu. Bu çalışma Türkiye genelinde düzenleniyor olsaydı bu araştırmalarla ÇÜ Diş Hekimliği Fakültesi olarak gayet iddialı olacaktık. 43 makaleyi biliyorum. Jürideki arkadaşlarımın seçim yaparken oldukça zorlandığını da biliyorum. 43 araştırmanın tamamı çok kıymetli araştırmalar. Bu çalışmalar üniversitemizin kıymetini arttıracak çalışmalar olduğu gibi aynı zamanda kurumsal stratejilerimiz ile uyumlu bir etkinliktir. Sadece ödül alan arkadaşları değil, katılan tüm arkadaşlarımı kutluyorum.
PROF. DR. MERYEM TUNCEL, “BİLİM, BİLİM İNSANLARI İÇİN “GERÇEĞİN ARAYIŞI” ANLAMINA GELİR”
Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, “Bilim kavramının pek çok tanımı yapılmıştır. Geçerliliği kabul edilmiş sistemli bilgiler bütünü olan bilim, bilim insanları için “gerçeğin arayışı” anlamına gelir. Bilim insanı kendi alanında yetkin, adil ve dürüst olmasıyla, bilim etiği ilkelerine sahip çıkmasıyla, doğruluğu sınanmış verilere dayanarak hakikati araması ve ifade etmesi ile farklılaşır ve toplumda öne çıkar. Kişi, bilim insanı olmayı seçerek aslında insanlıktan sorumlu olmayı da seçmiştir. Onun sorumluluğu kendine, mesleğine, topluma ve tüm insanlığa yöneliktir. Hakikati arayabilmek ve söyleyebilmek için ise bilim insanının bağımsız ve özgür olarak araştırma yapması şarttır. Fikir ve bilgi üretiminin merkezlerinden biri olan Üniversitemiz, toplumun beklentilerinin doğru algılanması ve sorunların çözümüne yönelik gerçekçi önerilerin geliştirilmesi konusunda kritik bir rol oynamaktadır. Bu anlamda, bu ödül töreninin siz değerli bilim insanlarının yaptığı önemli katkıların takdir edilmesi ve görünürlüğünün arttırılması açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu vesile ile Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Ona sonsuza kadar müteşekkiriz. Ruhu şad olsun. Hatırası önünde saygı ile eğiliyorum.”
Konuşmaların ardından dereceye girenlere ödülleri verildi. Adana Diş Hekimleri Odası Tiyatro Grubunun gösterisi ile devam eden ödül tören Prof. Dr. Haşmet Gökdeniz’in sunduğu ‘Dental İmplantolojide Ogmentasyona Güncel Bakış’ konulu seminer ile sona erdi.
Bir sonraki Bilim Ödülünün Dt. Metanet Çulhaoğlu adına verileceği duyuruldu.
Çukurova Üniversitesi Mithat Özhan Amfisi’nde düzenlenen ‘Bilim Ödülü’ etkinliğine Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler ve YK Üyeleri, ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, ÇÜ Dişhekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Yoldaş ve akademisyenler, dişhekimleri ve öğrenciler katıldı.