AOSB Başkanı Bekir Sütcü, Yönetim Kurulu Üyeleri M. Nedim Büyüknacar ve Yusuf Kara ile AOSB Bölge Müdürü Ersin Akpınar tarafından konuk edilen ÇGC yönetimine, Bölge Müdürlüğü binasında yer alan ve bölgenin elektrik dağıtım şebekesinin 7/24 izlenebildiği SCADA Sistemi ve MOBESE Merkezi ile diğer birimlerle ilgili yerinde bilgi verildi.
AOSB Başkanı Bekir Sütcü, OSB’nin kamulaştırma çalışmaları tamamlanan 4’üncü genişleme alanında arsa tahsislerine yakında başlayacaklarını bildirdi. Sütcü, tahsis edilecekleri arsaların 3-4 katı talep aldıklarını, bu nedenle noter huzurunda kura çekimi yapacaklarını açıkladı. Sütcü, toplam 6 bin hektar ile Türkiye’nin en büyük organize sanayi bölgesi olmalarını sağlayacak 5’inci ek alan çalışmalarının ise devam ettiğini kaydetti.
Mayıs ayında satışa çıkarılması planlanan toplam 600 dönümün iki-üç katı talep aldıklarını vurgulayan Başkan Sütcü, bu nedenle kura yöntemi kullanacaklarını belirterek, şunları kaydetti;
“Türkiye’deki OSB’lerin hepsinde büyük bir talep var, bu da bir gerçek. Adana OSB tarihinde ilk defa biz, önümüzdeki ay noter huzurunda kura ile arsa tahsis edeceğiz. Bu gelinen nokta hem yatırım iştahının olması, hem Türkiye’nin konumuyla ilgili ama bununla beraber Adana OSB’nin altyapısı ve üstyapısı ile beraber sanayicinin ihtiyacını karşılayacak her türlü özelliğe ve lojistik imkanına sahip olması da çok önemli. Buraya gelen bir sanayicinin sadece üretim odaklanması, başka konularla zaman kaybetmemesi için ihtiyaç duyabileceği her türlü olanağa, noterinden bankasına ve sağlık kuruluşuna kadar her türlü hizmet verilen birime sahibiz. Dünya standartlarına göre, yatırım yapmak isteyen sanayicinin ihtiyaç duyacağı alt ve üstyapı yatırımlarını tamamlamış bir OSB’yiz. Bunun bir göstergesi de uluslararası yüzde 100 yabancı sermayeli 32 firma OSB’mizde faaliyet gösteriyor. Bunlar arasında dünyada sektör liderleri olanlar da var.”
Sütcü, mevcut 16 milyon metrekarelik alana 1 milyon metrekarelik bir alan daha eklediklerini anlatarak, şöyle konuştu: “Toplamda 17 milyon metrekare olduk. En geç iki yılda buna 7 milyon metrekare daha ekleyeceğiz. Bunun altyapı ve tahsis çalışmalarına başladık. Sayın Valimizin koordinatörlüğünde yapılan çalışmalarla da önümüzdeki 5 yılda, 40 yıllık toplam alanımızdan daha fazla bir alanı bölgemize kazandırmak ve toplamda 6 bin hektara ulaşmak hedefindeyiz. Bu bizim kişisel başarımız değil, Türkiye’nin gelişmişliğini ve geleceğe yönelik adımlarını gösteriyor.”
AOSB Bölge Müdürü Ersin Akpınar da yaptığı sunumda, 32’si yabancı sermayeli toplam 478 firmanın faaliyet gösterdiği bölgede yüzde 100 doluluğa sahip olduklarını, Adana’nın 2021’deki 2.5 milyar doları geçen ihracatının yüzde 60’ının AOSB firmaları tarafından gerçekleştirildiğini söyledi. Yaklaşık 40 bin kişinin istihdam edildiği bölgede Ar-Ge ve Tasarım Merkezi özelliğine sahip 13 firmanın bulunduğunu vurgulayan Akpınar, yeşil dönüşüm kapsamındaki çalışmalar hakkında da bilgi verdi. Akpınar, Dünya Bankası yeşil OSB oluşturulması için ayırdığı 300 milyon dolarlık finansman kaynağından yararlanmak için haziran ayında adım atacaklarını bildirdi.
ÇGC Başkanı Cafer Esendemir ise kendilerine konuk ederek, sanayicilere sunulan çağdaş ve yenilikçi hizmetler konusunda bilgiler aktaran Başkan Bekir Sütcü, Yönetim Kurulu Üyeleri M. Nedim Büyüknacar ve Yusuf Kara ile AOSB Bölge Müdürü Ersin Akpınar’a teşekkür etti.