Adana’da yer alan ve bugün dünyada hala kullanımda olan en eski köprü olarak da öne çıkan tarihi Taşköprü, oldukça anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Kentin simgesi konumundaki köprü üzerine kurulan iftar sofrasında, aynı niyetlerle tutulan oruçlar, kurulan ‘kardeşlik sofrası’nda açıldı. Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı etkinlikte eller semaya doğrultup, hep birlikte dualar da okundu.
Türk Kızılayı Adana Şubesi tarafından bu yıl 8.’si organize edilen; ‘Geleneksel İftar Programı’na, Adana’nın her iki yakasını; Seyhan ve Yüreğir ilçelerini birbirine bağlayan tarihi Taşköprü ev sahipliği yaptı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Adana Valisi Mahmut Demirtaş ve Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık’ın da katıldığı etkinliğe yoğun ilgi gösterildi.
310 metre uzunluğu ve 11.40 metre de genişliğindeki köprü üzerine kurulan iftar sofrasında yaklaşık 2 bin kişi, aynı niyetlerle tuttuğu orucunu, kurulan ‘kardeşlik sofrası’nda birlikte açtı. Bir ‘Roma Dönemi’ eseri olan ve Seyhan Nehri üzerine kurulan köprüdeki iftar yemeğine katılanlar, eşsiz bir doğa eşliğinde keyifli bir Ramazan akşamı geçirdi. Kur’an-ı Kerim de okunan etkinlikte eller semaya doğrultulup, hep birlikte dualar da edildi.
Bugün dünyada hala kullanımda olan en eski köprü olarak bilenen Taşköprü, Roma Dönemi’nin izlerini taşıyor. Roma İmparatoru Hadrian tarafından yaptırılan, Roma İmparatoru Justinianus zamanında da ciddi bir şekilde onarılan köprü, kent merkezinde yer alıyor. Adana’nın Seyhan ve Yüreğir yakasını birleştiren köprü, aynı zamanda da kentin en önemli simgelerinden biri olarak öne çıkıyor. Aslen 21 gözlü olan köprü, Seyhan Nehri’nin ıslahı sırasında 7 gözün toprak altında kalmasıyla bugün 14 gözlü olarak hizmet veriyor.