20 Eylül 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / Uğur Mumcu büstü yenilendi…

Uğur Mumcu büstü yenilendi…

Her yıl Ocak ayının 24’ünde anması yapılan Cumhuriyetçi aydın gazeteci Uğur Mumcu’nun Büyükşehir ve Mimarlar Odası tarafından yapılan büst yenilenmesi Adana’da takdirle karşılandı. Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Sedat Gül, “ 31 yıl önce karanlık bir suikaste kurban giden Cumhuriyetçi aydın gazeteci Uğur Mumcu’yu saygıyla anıyorum” dedi.

“GAZETECİLİĞİ İLE YALANA KARŞI

HALKI AYDINLATMAYA ÇALIŞTI”

Mimarlar Odası Başkanı Adana Şube Başkanı Sedat Gül, konu ile ilgili olarak “ Mumcu’nun yaşamı ve gazeteciliği aynı zamanda karanlığa karşı ilerici aydınlanma mücadelesi örneği gazeteciliği ile yalana karşı halkı aydınlatmaya çalıştı. Bir Cumhuriyet aydını olarak da her türlü gerici akıma bir meşale yakarak fikirleriyle halkı aydınlattı. Bugün burada kendisinin mücadelesini saygı ve minnetle yad ediyorum” diye konuştu.

Sedat Gül ayrıca şöyle devam etti:  “ Cumhuriyet aydınlanmasına hayatını adayan ve bu uğurda hayatından olan Uğur Mumcu’nun cinayeti faili meçhul değildir. Faili de azmettiricisi de bellidir. Bu karanlık odaklara karşı aydınlanma mücadelesine kararlılıkla devam edeceğiz. Bu vesileyle anıtı ve anılarıyla Cumhuriyet kenti Adana’da isminin yaşatılması da gurur vericidir. Adana Uğur Mumcu’nun mirasına sahip çıkmaya devam edecektir. Uğurlar olsun, ruhu şad olsun diyorum.”

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir